Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni

Jaroslava Bednářová
Cena v prodejně: 429 Kč
Cena při objednávce v e-shopu:
-43
386

U dodavatele

30-40ks na objednávku.

V prodejně do 1 dne

K vyzvednutí po 29.4 13:00

Odesíláme do 1 dne

od 59 Kč, dodání út 30.4

Podrobnosti o dodání

Kdy můžu zboží mít?

Produkt je u dodavatele, odesíláme ho ihned po naskladnění.

Osobní odběr

Prodejna Benešov - ZDARMApo 29.4

Výdejní místa

WEDO Pobočky, AlzaBox59 Kčút 30.4
Balíkovna79 Kčút 30.4
Zásilkovna69 Kčút 30.4
Česká pošta - Balík Na poštu99 Kčút 30.4
Zásilkovna SK95 Kččt 2.5

Dodání na adresu v ČR

Stažení online0 Kčpo 29.4
WEDO doručení na adresu65 Kčút 30.4
Zásilkovna - domů99 Kčút 30.4
Česká pošta - Balík Do ruky119 Kčút 30.4
Zásilkovna SK - domů139 Kččt 2.5

Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.

Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.

Tak může někoho překvapit, že

- bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;

- meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;

- chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;

- jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.

EAN9788075461735
ISBN978-80-7546-173-5
Rozměry241 x 176 x 34 mm
Hmotnost772
Datum vydání24. 09. 2018
Vazbapevná vazba
Počet stran:328
Nakladatelství:Fortuna Libri
Jazyk:česky