Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii

Ladislav Špaček
Cena v prodejně: 599 Kč
Cena při objednávce v e-shopu:
-60
539

Skladem (1ks)

dalších 810-820ks na objednávku.

Dostupné v prodejně

K vyzvednutí dnes

Odesíláme obratem

od 59 Kč, dodání zítra

Podrobnosti o dodání

Kdy můžu zboží mít?

Osobní odběr

Prodejna Benešov - ZDARMAdnes

Výdejní místa

WEDO Pobočky, AlzaBox59 Kčzítra
Balíkovna79 Kčzítra
Zásilkovna69 Kčzítra
Česká pošta - Balík Na poštu99 Kčzítra
Zásilkovna SK95 Kčpá 26.4

Dodání na adresu v ČR

Stažení online0 Kčzítra
WEDO doručení na adresu65 Kčzítra
Zásilkovna - domů99 Kčzítra
Česká pošta - Balík Do ruky119 Kčzítra
Zásilkovna SK - domů139 Kčpá 26.4

Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.

Recepty nejtnámějších českých šéfkuchařů

Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje, jak jíme běžná jídla i exotické pokrmy, proč bychom měli držet správně příbor, jak zacházíme s ubrouskem, sklenicemi a dalším náčiním. Spolehlivě nás provede stolováním v restauraci i na banketu, velkou pozornost však věnuje i domácímu stolování, tak důležitému pro to, abychom byli správným vzorem našim dětem. Zajímavě konfrontuje současné pojetí etikety u stolu s pravidly, která před sto lety stanovil legendární Jiří Guth-Jarkovský.

Etiketa stolování má velký přesah do gastronomie. Seznamuje nás s velkými osobnostmi francouzské kuchyně a s dějinami stolování, věnuje pozornost vývoji gastronomie i věhlasným kuchyním, které nyní vládnou světu. Jako bonus kniha představuje deset nejvýznamnějších osobností našeho gastronomického světa (Zdeněk Pohlreich, Jiří Štift, David Šašek, Radek Kašpárek, Jan Kracík, Flemming Laugesen, Roman Paulus, Jan Punčochář, Oldřich Sahajdák, Sylvio Spohr, Otakar Žoudlík), které se podělily o recepty na své nejvyhlášenější pokrmy. Grafické a výtvarné řešení povyšuje knihu do sféry dárkových publikací s praktickým obsahem. Je užitečná pro každého, kdo chce stolovat podle společenských pravidel.

EAN9788024276175
ISBN978-80-242-7617-5
Rozměry252 x 224 x 35 mm
Hmotnost1350
Datum vydání15. 10. 2021
Vazbapevná vazba
Počet stran:368
Nakladatelství:Universum
Jazyk:česky