Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

Lahoda

Rob Dunn;Sanchezová Monica

Evoluce lidských chutí

Cena v prodejně: 399 Kč
Cena při objednávce v e-shopu:
-40
359

U dodavatele

240-250ks na objednávku.

V prodejně do 1 dne

K vyzvednutí pá 10.5 13:00

Odesíláme do 1 dne

od 59 Kč, dodání po 13.5

Podrobnosti o dodání

Kdy můžu zboží mít?

Produkt je u dodavatele, odesíláme ho ihned po naskladnění.

Osobní odběr

Prodejna Benešov - ZDARMApá 10.5

Výdejní místa

WEDO Pobočky, AlzaBox59 Kčpo 13.5
Balíkovna79 Kčpo 13.5
Zásilkovna69 Kčpo 13.5
Česká pošta - Balík Na poštu99 Kčpo 13.5
Zásilkovna SK95 Kčút 14.5

Dodání na adresu v ČR

Stažení online0 Kčpá 10.5
WEDO doručení na adresu65 Kčpo 13.5
Zásilkovna - domů99 Kčpo 13.5
Česká pošta - Balík Do ruky119 Kčpo 13.5
Zásilkovna SK - domů139 Kčút 14.5

Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.

Čtivá historie chuti a čichu

Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Rob Dunn a Monica Sanchezová nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané, a mnoho dalšího. V knize Lahoda. Evoluce lidských chutí se prolínají příběhy s nejnovějšími vědeckými výzkumy provedenými u primátů i lidí; kniha se zevrubně zabývá historií chuti, která ovlivnila vývoj člověka a formovala požitky, jež nám jídlo přináší.

EAN9788027511457
ISBN9788027511457
Rozměry209 x 137 x 40 mm
Hmotnost384
Datum vydání16. 09. 2022
Vazbabrožovaná vazba
Počet stran:360
Nakladatelství:HOST
Jazyk:česky