Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970

Martin Franc
Cena v prodejně: 950 Kč
Cena při objednávce v e-shopu:
-95
855

Skladem (1ks)

dalších 120-130ks na objednávku.

Dostupné v prodejně

K vyzvednutí zítra

Odesíláme obratem

od 59 Kč, dodání út 23.12

Podrobnosti o dodání

Kdy můžu zboží mít?

Osobní odběr

Prodejna Benešov - ZDARMAzítra

Výdejní místa

One Box, One Point59 Kčút 23.12
Zásilkovna69 Kčút 23.12
Zásilkovna SK95 Kčpo 29.12

Dodání na adresu v ČR

Stažení online0 Kčzítra
One Curier65 Kčút 23.12
Zásilkovna - domů99 Kčút 23.12
Zásilkovna SK - domů139 Kčpo 29.12

Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.

Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin. Dozvíte se, jak se u nás konzumovalo velrybí maso, co rád jídal Antonín Zápotocký, jak se v padesátých letech přejmenovalo tournedos Rossini, jak se sháněla čočka a játra i jak se bojovalo proti obezitě.
EAN9788020036056
ISBN9788020036056
Rozměry232 x 156 x 0 mm
Datum vydání30. 01. 2025
Vazbapevná vazba
Počet stran:736
Nakladatelství:Academia
Jazyk:česky