Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

Postní kuchařka

Pavel Drdel

od kořene po nať

Cena v prodejně: 499 Kč
Cena při objednávce v e-shopu:
-50
449

Skladem (1ks)

dalších 5-10ks na objednávku.

Dostupné v prodejně

K vyzvednutí dnes

Odesíláme obratem

od 59 Kč, dodání zítra

Podrobnosti o dodání

Kdy můžu zboží mít?

Osobní odběr

Prodejna Benešov - ZDARMAdnes

Výdejní místa

WEDO Pobočky, AlzaBox59 Kčzítra
Balíkovna79 Kčzítra
Zásilkovna69 Kččt 9.5
Česká pošta - Balík Na poštu99 Kčzítra
Zásilkovna SK95 Kčpá 10.5

Dodání na adresu v ČR

Stažení online0 Kčzítra
WEDO doručení na adresu65 Kčzítra
Zásilkovna - domů99 Kččt 9.5
Česká pošta - Balík Do ruky119 Kčzítra
Zásilkovna SK - domů139 Kčpá 10.5

Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.

Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření.

Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce.

Kniha obsahuje:
- více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty
- 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje
- sezónní recepty na jaro, léto, podzim i zimu z lokálních surovin
- tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření.
- texty osvětlující postní období od Hanky Zemánkové, Martiny Viktorie Kopecké a dalších
- bonusový recept na pomalu pečený celer po znojemsku z pořadu MasterChef Česko 2022


Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE.
Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.

PAVEL DRDEL
Strakonický rodák, ambasador Postní sbírky ČCE a šéfkuchař restaurace Sůl a Řepa. Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku čtyř restaurací Jíme Jih.

EAN9788088244257
ISBN9788088244257
Rozměry247 x 175 x 24 mm
Hmotnost686
Datum vydání21. 02. 2022
Vazbapevná vazba
Počet stran:208
Nakladatelství:Smart Press s.r.o.
Jazyk:česky