Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

Postní kuchařka

Pavel Drdel

od kořene po nať

Cena v prodejně: 499 Kč
Cena při objednávce v e-shopu:
-50
449

U dodavatele

210-220ks na objednávku.

V prodejně do 3 dnů

K vyzvednutí čt 19.12 13:00

Odesíláme do 3 dnů

od 59 Kč, dodání pá 20.12

Podrobnosti o dodání

Kdy můžu zboží mít?

Produkt je u dodavatele, odesíláme ho ihned po naskladnění.

Osobní odběr

Prodejna Benešov - ZDARMAčt 19.12

Výdejní místa

One Box, One Point59 Kčpá 20.12
Balíkovna64 Kčpá 20.12
Zásilkovna69 Kčpá 20.12
Zásilkovna SK95 Kčpo 23.12

Dodání na adresu v ČR

Stažení online0 Kččt 19.12
One Curier65 Kčpá 20.12
Balíkovna na adresu89 Kčpá 20.12
Zásilkovna - domů99 Kčpá 20.12
Zásilkovna SK - domů139 Kčpo 23.12

Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.

Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela, která nyní vychází v novém vydání, ukazuje, že to nemusí znamenat ochuzení se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin, a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce.

Kniha obsahuje:

- více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty

- 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje

- sezónní recepty na jaro, léto, podzim i zimu z lokálních surovin

- tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření

- texty osvětlující postní období od Hanky Zemanové, Martiny Viktorie Kopecké a dalších

- bonusový recept na pomalu pečený celer po znojemsku z pořadu MasterChef Česko 2022

 

Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE.

Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.

PAVEL DRDEL

Strakonický rodák, ambasador sbírky Post(n)i se a šéfkuchař restaurace Sůl a řepa. Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku restaurací Jíme Jih. Znát ho můžete také z pořadů Sama doma či MasterChef Česko 2022 nebo z článků a rozhovorů v novinách a časopisech. Ve volném čase rád fotí, jeho fotografie můžete vidět i v této kuchařce.

Publikace se na světové soutěži Gourmand Cookbook Awards umístila na 2. místě v kategorii Šéfkuchaři.

EAN9788088244356
ISBN9788088244356
Rozměry250 x 175 x 23 mm
Hmotnost694
Datum vydání30. 11. 2022
Vazbapevná vazba
Počet stran:208
Nakladatelství:Smart Press
Jazyk:česky