Nalezené produkty
Nalezené kategorie
Nalezení autoři
Nalezené články: 140
je prázdný
Postní kuchařka
Pavel Drdelod kořene po nať
210-220ks na objednávku.
K vyzvednutí čt 19.12 13:00
od 59 Kč, dodání pá 20.12
Kdy můžu zboží mít?
Produkt je u dodavatele, odesíláme ho ihned po naskladnění.
Osobní odběr | ||
Prodejna Benešov - ZDARMA | čt 19.12 | |
Výdejní místa | ||
One Box, One Point | 59 Kč | pá 20.12 |
Balíkovna | 64 Kč | pá 20.12 |
Zásilkovna | 69 Kč | pá 20.12 |
Zásilkovna SK | 95 Kč | po 23.12 |
Dodání na adresu v ČR | ||
Stažení online | 0 Kč | čt 19.12 |
One Curier | 65 Kč | pá 20.12 |
Balíkovna na adresu | 89 Kč | pá 20.12 |
Zásilkovna - domů | 99 Kč | pá 20.12 |
Zásilkovna SK - domů | 139 Kč | po 23.12 |
Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.
Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela, která nyní vychází v novém vydání, ukazuje, že to nemusí znamenat ochuzení se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin, a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce.
Kniha obsahuje:
- více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty
- 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje
- sezónní recepty na jaro, léto, podzim i zimu z lokálních surovin
- tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření
- texty osvětlující postní období od Hanky Zemanové, Martiny Viktorie Kopecké a dalších
- bonusový recept na pomalu pečený celer po znojemsku z pořadu MasterChef Česko 2022
Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE.
Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.
PAVEL DRDEL
Strakonický rodák, ambasador sbírky Post(n)i se a šéfkuchař restaurace Sůl a řepa. Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku restaurací Jíme Jih. Znát ho můžete také z pořadů Sama doma či MasterChef Česko 2022 nebo z článků a rozhovorů v novinách a časopisech. Ve volném čase rád fotí, jeho fotografie můžete vidět i v této kuchařce.
Publikace se na světové soutěži Gourmand Cookbook Awards umístila na 2. místě v kategorii Šéfkuchaři.
EAN | 9788088244356 |
---|---|
ISBN | 9788088244356 |
Rozměry | 250 x 175 x 23 mm |
Hmotnost | 694 |
Datum vydání | 30. 11. 2022 |
Vazba | pevná vazba |
Počet stran: | 208 |
Nakladatelství: | Smart Press |
Jazyk: | česky |
Další knihy od autora Pavel Drdel
© 2024 Knihkupectví Daniela